Nya kanslor och nya handelser

Forst och framst angaende mina nya ogon:
i gar kvall nar jag lag i sangen tankte jag flera ganger 'fan, nu maste jag ga upp och ta ut linserna... visst fan!'. Tar alltsa nagra dagar for mig att vanja mig vid att jag ska se sa har bra utan linser.
i morse: 'Fan, har jag sovit med linserna inne? Visst fan...'

Och sa en uppdatering om Rebecca. Hon har ju alltid kramat om Ayse mer an mig, och det ar forstas naturligt att hon kanner battre till Ayse an mig nar jag ar ivag och jobbar och Ayse ar hemma. Det ar inte helt genomroligt, men naturligt.

Sa i dag hande nagot fantastiskt. Rebecca hall pa att klattra upp pa ett soffbord nar vi satt pa golvet och skulle ata. 'NEJ!' sa jag med ganska hog rost. Rebecca avbrot forsoket och borjade grata. Gick runt hela sallskapet, svarmor, monster Seyma,  och Ayse for att komma fram till mig. Dar la hon armarna runt mig, kramade mig och klattrade upp i mitt kna. Hon ville vara saker pa att jag fortfarande alskade henne... min alskade lilla flicka!


Ögonoperationen

Sa... da har jag antligen gjort vad manga tanker pa men sedan ryggar undan for kostnaden. Jag har blivit av med mina linser. Glasogonen gjorde lillflickan av med for nagra manader sen...

Jag har ju varit halvblind i en vecka, eftersom jag inte far ha linser precis innan operationen. Har knappt kunnat valja ut en glass i frysboxen, sa illa var det med -4,5 och -5,5.
Sa i forrgar blev det undersokning. Tre droppar i varje oga sa pupillen vidgades till storleken av ett tefat, sedan tittade de i ogonen ur alla mojliga vinklar och sa att 'det har kan vi fixa till'.
i gar klockan nio var vi pa plats igen. Jag skulle fa ga forst i kon, sa pa med en kappa, en mossa och tva pasar for varje sko (forstar inte varfor det ar sa svart att gora pasar som rymmer storlek 46? Samma sak overallt!).

Tre droppar i varje oga av pupillutvidgare och bedovningsmedel. Sedan leddes jag in i operationsrummet.
La mig ner pa britsen, och de forklarade pa engelska vad som skulle handa. Ogat sparrades upp (det ar inte sa obehagligt som det later) och en fixerare sattes pa plats pa ogat (kandes inte alls). Sedan det ena efter det andra, det blev morkt pa det ogat och jag kande att trycket okade. Sedan hande nagot, jag horde pa maskinen att lasern jobbade... sen plockades attiraljerna bort. Jag sag suddigt, men redan nu sag jag battre an forut.
De gjorde motsvarande sak pa det andra ogat, och nu kande jag en aning mer av vad som hande. Det gjorde inte ont, var bara lite obehagligt.

Sen ivag till nasta rum och en annan bank. Dar fick jag ligga och vila i fem minuter medan nasta patient hanterades i mitt gamla rum. Sedan kandes det som att de klistrade en massa plast runt mitt oga, klippte upp lite just vid ogat. Fram med instrument, en pensel for att vispa runt olika vatskor pa ogat... klart! Och sa samma sak pa andra ogat.

Det hela tog max 20 minuter. Jag fick skyddslinser pa, eftersom de ju skurit upp hinnan pa ogonen med laser, och sen skickades jag hem med en massa droppar att fixa med.
i tre timmar kandes det som att nagon hade masserat in en dosa General lossnus i varje oga. De kommande tva timmarna var det mer som General portion... pa kvallen kande jag knappt av det.

i dag har jag varit pa den forsta uppfoljningen. Allt ser jattebra ut, och jag ser med vanster oga utan problem raden som kraver en synskarpa pa 1,2. Brydde inte mig om att prova 1,4. Hoger oga klarar i alla fall 1,0 sa det ar fullt normalt.

Sa inga fler torra linser som veckar sig. Aldrig mer linsvatska som tar slut, tappade linser osv. Inte heller imma pa glasogonen eller vattendroppar som staller till det... yes, det har kanns kanon!

Och priset? Tittade in pa www.ogonlasern.se bara for att jamfora. Fran 612 kr/man, vid delbetalning i 60 manader. Totalt 36 720 kr.
'Fran'-priset pa mitt sjukhus var 420 euro. Men den operationen passade jag inte for, jag var tvungen att ha en lite mer avancerad sa det drog upp priset till 855 euro. 8 500 kr... vad ska jag gora med de 28 000 som blev over? :-)

Its good to be back

Speciellt nar man far den forsta kommentaren tva minuter efter att inlagget skrivits :)
Tackar for det, Jessica!

Nu har jag hittat kabeln till svarforaldrarnas kamera. Dessvarre sitter de pa en lite seg internetuppkoppling, sa jag lagger val upp ett kort da och da fran Turkiet, och lite mer sen nar jag kommit hem. Youtube ska det nog bli lite mer av ocksa, men det ar ju blockerat har i Turkiet.

Sa, lite random pictures kommer har pa var lilla 'sütmızır'. Tva fran Sverige och resten fran Turkiet.

      

Antligen lite mer tid...

Sa, nu har semestern borjat och jag har mer mojlighet att skriva.

Vi akte ivag i forrgar. Klockan sju skulle flyget lyfta, sa vi skulle vara pa plats vid fem, och alltsa aka hemifran innan fyra. Tja... blev lite forsenat, men det gick bra.

Stavfel far ni sta ut med just nu. Det ar sa att jag ska genomga en ogonoperation om nagra dagar, och innan dess maste jag vara helt utan linser och glasogon i en hel vecka. Sa jag orkar inte sitta sa nara skarmen hela tiden...

I forrgar var vi ivag och grillade pa kvallen. Helt underbart att vara ute vid stranden. Jag var ursaktad fran det mesta efte4rsom jag inte ser sa mycket utan linser. Det hann bli morkt innan vi kom hem, nagot man inte ar sa van vid nar man bor i Sverige. Fantastiska ljustider i Sverige, men samtidigt, om det hade varit ljust sa lange har i Turkiet, hur varmt hade det da varit hela tiden? Nu ar det mellan 25 och 30, och det ar helt ok.

I gar besokte vi Ayses mormor. Alltid jattetrevligt... jag ska lagga upp nagra bilder sa fort jag hittar kabeln till svarforaldrarnas kamera.
Var gamla kamera blev stulen for nagra manader sen. Sa vi var utan i ett tag innan vi fick tummarna loss att tacka ja till ett erbjudande som vi helt enkelt inte kunde saga nej till... men sa maste man ju ha kabel till den kameran ocksa. Far se nar jag orkar leta upp den, har ju som sagt inte varldens basta syn...

RSS 2.0