Mycket att göra...

Förr i tiden trodde jag inte så mycket på småbarnsföräldrar som sa att de inte hade tid att göra annat än att ta hand om sina barn. Men... jodå, så är det i mångt och mycket.
Det går inte att lämna Rebecca ensam särskilt länge. Någon måste alltid vara med henne. Visst, vi kan sätta henne i hoppgungan en stund, eller i lära gå-vagnen, men hon kräver uppmärksamhet, hon SKA HA uppmärksamhet.
Grädde på moset och ytterligare en ursäkt för att jag uppdaterar dåligt är jobbet. Under sommaren ska mitt jobb vara rätt så mycket lättare än vanligt, men i sommar har det ena följt på det andra, och det har bara varit enstaka dagar som jag haft det någotlunda lugnt och känt mig ganska utvilad när jag kommit hem. Nu är det väldigt mycket på gång, och det känns inte som att det kommer att bli lugnt förrän i... april?

Vi har visserligen varit ute ibland under helgerna och plockat björnbär (AJ!) och svamp och annat, ibland varit ute flera timmar. Men vi måste hela tiden ha vår uppmärksamhet på Rebecca också.

Lillflickan är åtta månader och fem dagar gammal i dag. Hon väger 8 600 gram, och är 72 cm lång. Och hon har fått hela sex tänder... allt varierar ju väldigt mycket från bebis till bebis, och "allt är normalt" som man brukar säga till föräldrarna. Rebecca kryper ganska snabbt nu, och i förrgår ställde hon sig upp med stöd för första gången.
Det kan man jämföra med till exempel Ayses föräldrars grannbarn. Han är 15 dagar yngre än Rebecca, och har precis lärt sig att sitta... men samtidigt får han inte alls lika mycket och lika bra mat som Rebecca får, plus att han föddes ganska mycket för tidigt och då var väldigt liten. Rebecca får massor av mat, och väldigt bra mat. Frukt och grönsaker blir det mycket av, och även yoghurt, ett ägg då och då, mjölk, risvälling... väldigt många olika saker.

Sitter och håller på med bilder nu, hade ju tänkt att det här skulle bli lite av en logg för Rebecca, så hon vet vad hon varit med om... och ja, nu kommer jag på att vi faktiskt var ute i släktens stuga för någon vecka sedan tillsammans med mamsen och en god vän. Ute bland kossorna... hon fick inte pussa kossorna, men det var det en annan som gjorde :)

Jag låter bilderna tala för sig själva.




Just ja... kom att tänka på en annan sak. Är det bara jag som tycker att Rebecca ibland är ganska lik Jeri Ryan? Absolut, Rebecca är babyrund i ansiktet, och och har inte silikon i läpparna. Men annars är de väl ganska lika?

RSS 2.0