Lite mer

Dagarna och veckorna flyter ihop... det blir så under sommaren när man ska backa upp för någon annan och dessutom sköta sitt eget jobb. Och dessutom, den jag ska backa upp för brukar backa upp för mig en dag i veckan när jag är på annan ort. Kan det bli annat än körigt?

Så, det blir inte mycket till tid att sitta här, och som vanligt måste ju Rebecca ha uppmärksamhet när jag kommit hem. Ska se efter var bilderna är... vi har varit hyfsat mycket på lekplatsen, och hon springer runt som en vilding och klättrar och åker rutschkana på egen hand. Den stora kan hon inte komma upp i själv än, men det kommer...

En annan sak som hänt är att hon börjar kunna hantera en sked ordentligt, alltså med typ soppa på. Skånsk honung, havregrynsgröt och sånt är ju ingen konst, men något som verkligen är flytande har tidigare haft en tendens att lämna skeden när den vänts upp-och-ner. Men som sagt, nu har hon börjat hantera det bättre.

Det jag önskar mest just nu är att Rebecca ska sluta tassa in i vårt rum mitt i natten. Men hon är så otroligt söt... yrvaken kommer hon tassandes, missar dörren lite grann när hon ska in i sovrummet, akta sängen! Och så vidare...

Ett datum att komma ihåg

Nu i helgen köpte vi en större säng till Rebecca. Hon är ju en stor flicka nu, mer än ett och ett halvt år...

Det tog inte mer än en timme för henne att ramla och skada sig på sängen. Det gjorde ont att se henne, läppen spräckt och tandmärken på insidan av kinden, blodet bara forsade... det är alltid fruktansvärt att se hennes blod, och veta att hon har ont.
Men, hon är seg och ser positivt på tillvaron. Två timmar senare när vi var iväg på en byggmarknad vände vi ryggen åt henne i en halv minut, och vad ser man då?
Jo, hon stod nästan längst upp på en stege... yikes! Hittar inte kabeln till mobiltelefonen så jag får lägga in bild på henne senare. Lika söt och glad som alltid var hon :)

Natten till i går var första natten hon sov i sin nya säng. Det slutade med att hon knallade in till oss, så sött! Och så jobbigt...

Och i går var också första natten som vi kunde lägga henne i sängen och bara lämna henne, och hon somnade. "Du är en stor flicka nu, så du kan somna ensam" sa jag till henne innan jag stängde dörren. Hon sa inte ett ljud, vände sig bara på sidan och somnade.

RSS 2.0