Smakportioner

Nu har lillflickan blivit lite mer än fyra månader gammal, och vi började för ett tag sedan ge henne annat än bara bröstmjölk och mjölkersättning.

Det är inte alltid det blir som man tänker sig... som jag har fått det för mig ska man börja med en väldigt mjuk sak, köra en liten liten portion, typ 1-2 teskedar, en gång om dagen i några dagar. Sedan gå vidare till något annat, växla om och vara uppmärksam på eventuella allergier och reaktioner.

Jag trodde vi var överens om att vi skulle göra så. Sen hade vi en diskussion, och jag trodde återigen att vi var överens. Sen hade vi en diskussion, och jag trodde återigen att vi var överens.

I natt har det inte blivit mycket sovit. Klockan två gav jag upp, tog täcket och kudden och la mig i vardagsrummet i stället. Rebecca har en del problem med magen nu, det är ganska solklart. Hon bajsar ordentligt, alltså inget som luktar typ mjölk/filmjölk längre. Och det är klart att det blir en chock för systemet när hon får en hel portion hopblandad mat, mixad med bröstmjölk/ersättning/vanlig mjölk tre gånger om dagen.

Så... en varning för er som tycker det är härligt att se er nyföding äta: Ta det lugnt. Väldigt lugnt.

Prylar och förste friaren

För några dagar sedan shoppade vi lite till Rebecca. En hänggunga, lära gå-stol (båda dessa finns det blandade åsikter om, men vi tycker i alla fall om dem) och en baby sitter. Kanongrejor... hänggungan har Rebecca börjat använda lite försiktigt nu, och än så länge är den hennes favorit.


Och så i går hade vi besök av några vänner och deras 10-månaderskille. Jag måste vara försiktig nu... han gillar inga andra bebisar, men Rebecca charmade honom totalt. Gästerna stannade länge, och Rebecca och lillkillen sov i samma rum. När de skulle gå skämtade jag med pojkens mamma (som höll med mig): "De får inte spendera en hel natt ihop förrän de är förlovade!"

Dags att köpa den där hagelbössan jag pratat så mycket om...?

Länge sen sist...

...men nu kommer en liten uppdatering.

En ursäkt för den dåliga uppdateringen är att en del småjobb på uteplatsen har tagit längre tid än planerat. Och så lite nya möbler, olja möblerna, planera för det nya köket... och slappande framför TV:n med Lost, som vi äntligen kommit loss och börjat se.

Säger bara det, kramar från ens lilla flicka är det bästa som finns... det och att känna hennes doft och hennes värme. Det blir en helt annan stämning därhemma nu när det finns en liten.





Den här bilden är faktiskt tagen i dag. Ja, jag vet, det syns att jag är ganska tagen efter en lång dags jobb. Spänningshuvudvärk till och med...



Den här bilden måste vi ha tagit när vi övade på att dansa innan bröllopet vi var på förra helgen. Rebecca dansade med brudgummen, och det såg väldigt mysigt ut. Sen var det en annan som nästintill tvingade killar att dansa med hennes dotter... det såg ganska illa ut. Men det är en annan historia :)



Det har varit riktigt härligt väder sedan sist, och Rebecca har fått på sig lite sommarkläder. Till och med en solhatt behövdes, så stark var ju solen.




Kusinen Theresa och vår hemska granne har också varit på besök. Hoppas Rebecca blir lika lugn och fin som syrrans barn, de är verkligen supergoa. För det mesta :-)



Rebecca har blivit så stor att hon vill börja äta riktig mat. Vi grillade en kväll, och här försöker hon få sig en munsbit med kött och potatissallad.
På tal om det har vi börjat ge henne lite småportioner med annat än mjölk. Fruktpuré har det blivit i dag. Den där j-a "banangröten" man köper färdig är ingen höjdare... undvik den! Rismjöl är väl det det finns mest av i den, och det är verkligen gröt-konsistens. Smakar inget vidare... nej usch och fy för konstgjort, äkta vara är bäst! Och frukter är jättebra, även om vi nog bör undvika jordgubbar bland annat.
Jordgubbar är visst en mix av tre olika sorters smultron. Och om de hade försökt sig på att "uppfinna" jordgubben i dag skulle den bli förbjuden, enligt vad jag hört, för den är väldigt allergiframkallande...?



Och så slutligen en bild från vår visit på IKEA. Den här bärselen var en väldig hit, Rebecca älskar den. Även om hon brukar somna i den :-)





RSS 2.0