Barnets utveckling

Ayse är lite orolig för att det ska vara något fel på Rebeccas ögon, i och med att hon ofta skelar. Så jag googlade, och kom in på Babycenter, där de bland annat skriver:

"Ditt barns nackmuskler blir starkare, vilket gör det möjligt att hålla upp huvudet korta stunder. Din bebis kanske kan lyfta upp huvudet när den ligger på mage och eventuellt även vrida huvudet från sida till sida. Om bebisen sitter i bilbarnstol eller bärsele (särskilt om det finns lite hjälp med stöd för huvudet), så kanske den kan hålla upp huvudet. "

Ehm... få se nu. Hur gammal var hon första gången hon höll huvudet uppe... var det några timmar efter födseln eller var det dagen efter?
Korta stunder... tja, en minut eller två är väl ingen lång stund, så... låt gå för det.
"Eventuellt även vrida huvudet från sida till sida", det har hon gjort i flera dagar. Är vår bebis en superbebis, eller skriver de den här texten för att ingen ska känna att deras bebis ligger efter i utvecklingen?

"Ögonkontakt kan vara längre stunder nu."
Jodå, det har det gjort de senaste 2-3 dagarna.

Men det är förstås helt naturligt att bebisen skelar den första tiden och inte kan fokusera. De "ska" inte kunna fokusera ordentligt förrän de är ca en månad gamla.


Kommentarer
Postat av: lillasyster

Påpekar att man inte dör utav att skela heller. Det har jag liksom gjort hela mitt liv.

2009-01-19 @ 10:44:06
URL: http://aikidokattita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0